sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuosi 2016

Viime vuosi oli koiraharrastamisen kannalta erittäin hyvä ja opettavainen. Kirjoittelenpa ylös vähän viime vuoden tapahtumia.

Hilman kanssa kävimme keväällä kolmet rally-toko kisat vaihtelevalla menestyksellä, joko tuli hyvä tulos tai sitten ei tulosta ollenkaan.

Kesä pidettiin taukoa treenistä, harjoiteltiin parempaa hihnakäytöstä lenkillä ja treenattiin seuraaminen paremmalle mallille. Kesäkuussa käytiin tekemässä yhdet ratatreenit ja paras palaute siellä oli kanssatreenajalta, joka kehotti minua kävelemään reippaammin radalla. Hyvä havainto, kiitos sinulle kuka sitten lienetkin!

Elokuussa kävimme kokeilemassa onneamme mölli- rallykisoissa. Näistä kisoista napsahti luokan voitto 98 pisteellä, vaikka ennen rataa hermoilin ihan huolella kun kisa pidettiin nurmikentällä. Arvatkaa, oltiinko aiemmin treenattu kertaakaan nurmella.. Saimme samalle viikolle myös peruutuspaikan virallisiin kisoihin, joista tuli 95 pistettä.

Syyskuussa kävimme Hilman kanssa luonnetestissä, jossa todettiin Hilman olevan toimintakyvyltään riittämätön, hermorakenteeltaan vähän hermostunut ja pehmeä. Temperamentiltaan vilkas ja taisteluhalua oli kohtuullisesti. Pisteitä tuli 16.. Näin jälkikäteen ajateltuna ei olisi kannattanut käydä tuossa testissä. Hilma on sen jälkeen säikkynyt varsinkin pimeällä liikuttaessa kaikkia epämääräisiä varjoja ja haukkunut ja stressanut kaikenlaisia äänia. No, eipä sitä voinut ennalta tietää, arvelin ennen testiä, että siitä tulee joko todella hyvät pisteet tai sitten todella huonot. Ikävä kyllä Hilma ei pystynyt palautumaan ollenkaan testin osien välillä ja siitä tulikin sitten miinusta isolla kädellä.

Treenasimme syyskauden Hilman kanssa rally-tokoa Koirakoutsilla. Marraskuussa kävimme Lahdessa corgien rally-toko-mestaruuksissa. Radalta ei tullut tulokseen oikeuttavia pisteitä, mutta corgeista olimme alokasluokassa kolmansia. :D Joulukuun alkuun saimme peruutuspaikan kisoihin Ylöjärvelle ja sieltä tuli vihdoin kolmas hyväksytty tulos sekä RTK1! Marras- ja joulukuussa kävimme myös muutamia kertoja uimassa Kangasalla, Koirapalvelu Taidogaan (tai miten tuo Taidogas sitten taivutetaankaan :D) uimalassa. Uiminen on Hilman ehdoton lempparipuuha!

Vuonna 2016 meidän talouden koirien määrä kasvoi, kun Teppo muutti taloon toukokuussa. Kuvassa ulkoillaan ensimmäistä kertaa hihnassa.

Ensimmäisen viikon ajan Hilma vihasi Teppoa ihan sydämensä pohjasta. Hilma ei voinut sietää ipanaa silmissään, ärisi ja murisi sille eikä niitä voinut pitää ollenkaan samassa huoneessa. Ehdin jo jossain vaiheessa poraamaan asiaa etteivät koirat tule ikinä ystävystymään. Onneksi pelkoni oli turha ja n. viikon kuluttua Hilma alkoi vihdoin innostua lapsosesta ja pian leikkejä piti rauhoitella, ettei meno ylly liian raisuksi.

Kesän ajan Teppo sai kasvaa ja tutustua maailmaan. Teppo oli mukana kun kävimme Hilman kanssa paimentamassa lampaita ja monessa muussa paikassa. Elokuussa, Tepon ollessa reilun 4kk ikäinen aloitimme Tepon kanssa treenit tavoitteellisten pentujen ryhmässä Koirakoutsilla.

Pentukurssin jälkeen jatkoimme tokotreeniä koko syyskauden ja Teppo on jo todella taitava nuori mies! Yhdeksän kuukauden iässä Tepon kontakti ja seuraaminen on huomattavasti parempaa kuin Hilmalla. Toisaalta, niitä onkin työstetty paljon järkevämmin ja tavoitteellisemmin kuin Hilman kohdalla. Jos Tepolla kehitys jatkuu tuota tahtia niin uskoisin, että muutaman vuoden päästä hän on jo varsin pätevä nuori mies toko- ja rallykentillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

p.s. Kommentit olis kivoja