tiistai 27. joulukuuta 2016

Iiris Harjun koulutuksessa 18.12. - Oivallukset osa II

Nämä ajatukset ja ideat pitäisi saada heti ylös johonkin tai ne unohtuvat kokonaan. Koitan tulkita heti koulutuksen jälkeen tekemiäni muistiinpanoja ja saada sieltä jotain järkevää ajatusta esiin.

Teimme myös kylttejä 47 (Istu- täyskäännös paikallaan oikealle -istu) ja 48 (Istu- täyskäännös paikallaan vasemmalle - istu) ja näissä keskityttiin paljon käyttämiini käskyihin. Mulla on käytössä varsin sekalainen setti käskysanoja, joita käytän ja kisatilanteissa saatan jännityksissäni höpöttää ihan mitä sattuu. Käännöksissä olen käyttänyt "kääntyy" käskyä ja seuraamiseen "seuraa" käskyä. Kyltillä 48 kokeiltiin kääntymiskäskynä seuraa- komentoa ja Hilma teki silloin käännöksen paljon tiiviimmin ja paremmin ja se onnistui jopa täysin ilman mitään käsiapua käännökseen.

Kyltti 47 meni myös jotenkuten seuraa- käskyllä. Tämän jälkeen kokeilimme kylttiä 50, jossa koira istuu perusasentoon, tulee sitten eteen istumaan ja lopuksi kiertää ihmisen selän takaa perusasentoon istumaan. Tässä viimeisenä käskynä käytän sivulle- komentoa, jonka Hilma osaa todella hyvin. Iiris sai tästä sitten ajatuksen kokeilla kylttiä 47 uudelleen niin, että käytän kääntyessäni oikealle "sivulle" komentoa. Se olikin loistoidea! Hilma teki käännöksen todella siististi ja tarkasti, sillä oli selkeästi ajatus siitä mitä pitää tehdä ja mihin kohtaan pitää päätyä. Mun täytyy nyt ottaa käyttämäni käskyt erityiseen tarkasteluun ja miettiä, mitkä käskyt missäkin kohtaa ovat toimivimpia.

Koulutus oli kokonaisuudessaan erittäin antoisa. Pidämme Hilman kanssa kevään ajan taukoa rally-tokosta ja toivottavasti saamme kevään toko- treenistä apua ja uutta asennetta asioihin, jotka nostettiin myös koulutuksessa esiin. Mielestäni meidän suurimpia haasteita tällä hetkellä ovat seuraaminen, kontakti, motivointi ja oikea-aikainen palkkaus. Aion myös jatkaa käskyjen erottelun harjoittelua, sillä Hilma seuraa minun makuuni liikaa käsiapuja istumisessa ja maahan menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

p.s. Kommentit olis kivoja