torstai 22. joulukuuta 2016

Iiris Harjun koulutuksessa 18.12. - Oivallukset osa I

Saimme koirakkopaikan Iiris Harjun rally-toko koulutukseen Yläjärvellä. Kävimme Hilman kanssa saamassa paljon hyviä vinkkejä ja uutta oppia koulutuksesta.

RTK1 myötä meillä on edessä siirtyminen avoimeen luokaan niin kaipasin siihen liittyen vinkkejä. Erityisesti vasemmalle tapahtuvissa käännöksissä Hilmalla on tullut ylimääräisiä istumisia tai Hilma on harhautunut minusta sen verran kauas, että käännöksissä on tullut rintamasuuntavirheitä.

Alkuun teimme kyltit 6 (270 asteen käännös vasempaan), sitten kyltit 44 (koira istuu, ohjaaja ottaa askeleen oikealle ja kutsuu koiran viereen) ja 46 (koira istuu ja tehdään 180 asteen käännös vasempaan).

Kuten arvelinkin, 270 asteen käännöksessä Hilman takapää kävi maassa kesken käännöksen. Sain kuulla, että hidastan itse siinä käännöksen lopulla aavistuksen verran ja koira reagoi siihen ja istuu. Joissakin treeneissä aiemminkin on käsitelty tuota istahdusta kesken liikkeen, silloin olen saanut ohjeeksi tehdä erilaisia takapäänkäytön harjoituksia. Olen ollut sitä mieltä, että koira kyllä osaa ja vika on jossain muualla ja nyt oli kiva saada siihen erilainen näkökulma. Tykkäsin, kun kouluttaja uskaltaa sanoa suoraan koiran ohjaajalle missä meni vikaan ja mitä pitää tehdä toisin. Saatiin käännös sujumaan mielestäni oikein hyvin kun pidin itse koko käännöksen ajan reipasta tahtia yllä.

Kyltillä 44 Hilma varasti ja siirtyi viereeni ennen kuin kutsuin sen siihen. Tätä lähdemme harjoittelemaan niin, että vaihdan vaan painoa jalalta toiselle kun Hilma istuu vieressäni perusasennossa. Hilma reagoi todella voimakkaasti mun pieneenkin painon siirtoon jalalta toiselle, se oli todella opettavaista ja silmiä avaavaa huomata miten pieniinkin liikkeisiin koira reagoi! Saimme myös vinkiksi tehdä tämä kyltti treeneissä aina väärin, eli otan askeleen ja palaan sen jälkeen koiran viereen jolloin sille vahvistuu ajatus siitä, että paikalla istuminen on se, mitä kannattaa tehdä. Vain kisoissa kyltti tehdään oikein, eli kutsutaan koira viereen. Tällöin voin ottaa kisoissakin askeleen huoletta sivulle kun voin luottaa siihen, että koira pysyy paikallaan selkäni takana.

Kyltti 46 saimme myös ohjeeksi tehdä sen riittävän reippaasti, ettei koira ehdi istahtaa kesken käännöstä. Kyltille tultaessa täytyy myös olla tarkkana, että koira seuraa tarpeeksi lähellä vasenta jalkaani kun muuten rintamasuunta leviää kesken käännöksen.

Tässä ensimmäiset koulutuksessa esiin tulleet asiat, kirjoittelen oivalluksista lisää myöhemmin kun saan jouluhommat hoidettua alta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

p.s. Kommentit olis kivoja